Află răspunsuri pentru problemele fiscale cu Sintact.ro

Ionut Tirdel/ May 18, 2017/ Uncategorized

Când Anda a fost întrebată de directorul general al companiei unde este contabilă ce s-a rezolvat cu rambursarea de TVA pe care miza, l-a rugat să-i lase 20 de minute. Până în acel moment Anda nu mai fusese implicată într-o astfel de procedură, iar în companie venise de câteva zile, înlocuind-o pe vechea contabilă. Aceasta nu-i spusese nimic despre vreo intenție de recuperare de TVA. Cu Codul fiscal și cel de procedură fiscală pe masă și-a dat seama că acestea sunt greu de răsfoit pentru o consultare rapidă. Dar și-a adus aminte că Paul, juristul firmei, folosește un program online de documentare juridică, Sintact.ro, pentru care tocmai făcuse o factură pentru abonament.

Platforma online intuitivă

A intrat în biroul de-alături și l-a rugat pe Paul să o ajute să caute în platforma online de care-i vorbise, Sintact.ro, legislația la zi pentru a răspunde la dilema ei fiscală. Consilierul juridic avea deschis site-ul amintit chiar pentru a căuta câteva soluții pentru un caz aflat în instanță, tot cu probleme fiscale,  din jurisprudența Curții de Apel Bacău, acolo unde aveau procesul. Paul s-a ridicat de pe scaun și a invitat-o pe ea să facă toate căutările îndrumând-o: “E simplu și intuitiv, iar interfața este foarte prietenoasă”.

Modulul Răspunsuri Fiscale

Sintact.ro o ajută pe Anda să primească soluții fiscale prin întrebări și răspunsuri. A căutat în baza de date cu peste o mie de spețe fiscale și a găsit soluția pentru problema contabilă. În baza abonamentului, Anda poate transmite în fiecare lună câte o întrebare / speță pentru problema pe care o întâlnește în activitatea  și echipa  de specialiști Wolters Kluwer îi va răspunde gratuit în cel mult 72 de ore. Răspunsuri fiscale îi oferă siguranță și eficiență în gestionarea modificărilor legislative și a reglementărilor fiscale neclare. Documentarea juridică, fiscală și contabilă este acum mult mai ușoară pentru Anda.

Căutare progresivă

Tastând “rambursare TVA” în bara care semăna cu cea a motorului de căutare cu care era atât de familiarizată i s-a desfășurat o listă întreagă de acte normative pe care le-a ordonat, după cum i-a arătat Paul, printr-un click, după actele cele mai noi. Cele două cuvinte, “rambursare” și “TVA” i-au fost semnalate, vizual, în toate rezultatele căutării. A consultat pe rând, apoi, în Sintact.ro, căutând progresiv în articolele Codului fiscal, ale celui de procedură fiscală și ale normelor de aplicare. De asemenea, a citit rapid și câteva articole științifice pe acest subiect apărute în rezultatele căutării, semnate de autori prestigioși ai domeniului.  A putut să-și dea seama, consultându-se și cu juristul Paul, că da, compania poate recupera TVA și l-a anunțat pe directorul general acest lucru, urmând să facă demersurile necesare.

Varianta consolidată a actului normativ

Înainte de a se întoarce în biroul său, Anda a mai căutat, în Sintact.ro, ordinele emise de ANAF în acest domeniu. Cel mai recent ordin se referea la modificarea şi completarea Procedurii de soluţionare a deconturilor cu sume negative de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare. Exact ce-i trebuia! Noutățile fiscale și interpretările privind aplicarea lor, precum și versiunile intermediare ale actelor normative, în funcție de forma care era în vigoare la un moment dat i-au fost imediat accesibile! Din acest Ordin a intrat chiar în Procedura modificată, textul acesteia apărând instant consolidat.

Export facil de documente

A vrut să printeze Procedura pentru a o studia cu atenție în biroul său, dar Paul i-a spus că documentul poate să fie trimis direct din platforma online pe propriul ei e-mail. Impresionată de ușurința cu care a navigat prin platforma dezvoltată de Wolters Kluwer România, Anda a trecut prioritar pe lista de achiziții a Departamentul Contabilitate al companiei un abonament pentru Sintact.ro.

Share this Post