[layerslider id=”22″]

Art. 55:
Pedepsele complementare
Pedepsele complementare sunt:
a) interzicerea exercitării unor drepturi;
b) degradarea militară;
c) publicarea hotărârii de condamnare.

[layerslider id=”23″]

Interpretarea şi aplicarea dreptului Uniunii Europene de către Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României

 

Interpretarea şi aplicarea dreptului Uniunii Europene de către Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României sunt analizate de prof. univ. dr. Mihai Șandru într-un studiu publicat în Revista Română de Drept al Afacerilor nr. 2/2017.

 

CITAREA DIRECTIVELOR EUROPENE CA ARGUMENT DE AUTORITATE. Articolul din revista editată de Wolters Kluwer România arată că într-un litigiu în care s-a solicitat constatarea nulităţii unui contract de agenţie, instanţa arbitrală nu a reținut nicio consecinţă directă din faptul că o directivă europeană a fost transpusă în dreptul român. Potrivit studiului amintit, acest lucru nu era nici măcar necesar întrucât situaţia era pur internă şi nu ar fi constituit o sursă de dileme cu privire la interpretarea directivei.

 

RAPORTUL DREPTUL UE – DREPT INTERNAȚIONAL PRIVAT. În articolul său din Revista Română de Drept al Afacerilor nr. 2/2017, prof. univ. dr. Mihai Șandru evidențiază o sentință arbitrală în cazul suprapunerii relațiilor comerciale, a celor de drept administrativ și elementul de extraneinate din speță. În acest sens, sentința arbitrală specifică faptul că “termenul de extraneitate nu este cu adevărat potrivit în cazul chestiunilor legate de Uniunea Europeană, din care România face parte, şi de instituţii ale acesteia, care sunt în aceeaşi măsură instituţii ale României”.

Citeste mai mult…