Căutare dosare în instanță
Aici găseşti toate dosarele din instanţele de judecată din România! Începe acum căutarea!

Caută dosare aflate în instanță (baza ECRIS). Tot ce trebuie să faci este sa  introduci numărul dosarului sau numele unei părți implicate în dosar și  în funcție de stadiul dosarului vei avea acces la o serie de informații publice cum ar fi numele părților implicate, instanța, secția, completul, căi de atac, istoricul ședințelor dar și soluțiile pe scurt ale acestora.

 

Informațiile sunt oferite de portal.just.ro și conțin toate dosarele din instanțele de judecată: Înalta Curte de Casație și Justiție, judecătorii, tribunale și curți de apel, aflate în stadiul procesual de fond, apel sau recurs, împărțite în materiile civil, penal, asigurări sociale, contencios administrativ şi fiscal, drept maritim şi fluvial, faliment, litigii cu profesioniştii, litigii de muncă, minori şi familie, proprietate intelectuală.

Vrei să te ţinem la curent cu starea dosarului care te interesează? Cumpără abonament!

Serviciul îți va permite să fii notificat din timp, pe e-mail și sms, atunci când urmează o nouă ședință sau când apare o decizie în dosar. Dosarele urmărite sunt importate automat în calendarul LexForce unde poți face adnotări la fiecare ședință în parte.

Email Us:

sintact.ro@wolterskluwer.ro

GESTIONARE DOSARE. Informaticienii Wolters Kluwer România au adus pe aceeași platformă toate datele importante pentru un avocat sau un consilier juridic. Astfel, prin intermediul SINTACT , aceștia au acces la datele referitoare la clienții lor, la contractele aflate în derulare, dar și la modalitatea în care un caz a fost alocat pentru rezolvare unei echipe. Termenele legate de dosare și sarcinile pe care le au de îndeplinit membrii echipei sunt corelate. Softul preia informațiile referitoare la procese de pe site-ul portal.just.ro, precum și scj.ro și le integrează cu datele introduse chiar de avocat sau consilierul juridic.

Cu peste 10 milioane de hotărâri judecătorești definitive, 15.100 de articole din 8 ediții complete ale revistelor de specialitate, 451 de diagrame interactive și 77 de seturi de comentarii de autor (23,137 comentarii lanivel de articole), Sintact.ro este platforma cu cel mai vast conținut juridic din România.


Site-urile instanțelor

Fiecare instanță din România are un site în cadrul acestui portal. Informațiile din aceste site-uri sunt introduse și întreținute direct de către personalul instanțelor, cu excepția informațiilor despre dosare și ședințe. Aceste informații sunt preluate automat din sistemul de gestiune a dosarului în instanță – ECRIS CDMS. La nivel central (MJ) sunt întreținute (adăugate, actualizate, șterse etc.) informațiile despre circumscripții (coduri poștale).

Datele publicate pe portalul instanțelor de judecată sunt preluate automat din cadrul bazelor de date ECRIS de la nivel local, instanțele de judecată deținând proprietatea asupra bazelor de date și a conținutului acestora. Persoanele care nu doresc ca dosarele sa fie publice pe portalul instanțelor de judecată, trebuie să se adrese instanței ce instrumentează dosarul în cauză , acestea putând utiliza, strict din punct de vedere tehnic, opțiunea de confidențialitate la introducerea datelor în aplicația ECRIS, pentru ca acestea sa fie eliminate și de pe portal.

Facem, de asemenea, precizarea că Ministerul Justiției are doar competente informatice în întreținerea și suportul din punct de vedere tehnic al aplicației ECRIS, informațiile de tip conținut fiind in administrarea instanțelor de judecată.

Găsește cu doar 3 click-uri răspunsul pentru problema ta juridică, căutând în peste 11.000.000 de hotărâri judecătorești definitive de la toate instanțele naționale.

Întrebări frecvente

Întrebare:
Cui trebuie să adresez solicitarea de înlăturare a eventualelor date cu caracter personal afișate pe portal?
Răspuns:
Față de aceste aspecte, apreciem ca oportună contactarea instanței în cauza, proprietară a datelor publicate și solicitarea înlăturării eventualelor date cu caracter personal publicate pe portal, așa cum sunt acestea identificate în Legea 677/2001, cu modificările și completările ulterioare. Aceasta va analiza cererea dumneavoastră și va dispune în consecință (a se vedea și interpretarea legislativă din secțiunea de mai jos).
Gestionarea datelor publicate pe portalul instanțelor nu cade în sarcina Ministerului Justiției, instituție care a derulat programul prin care a fost dezvoltat portalul instanțelor de judecată și care acordă sprijin tehnic pentru funcționarea și dezvoltarea sa, punând acest instrument la dispoziția instanțelor judecătorești care îl gestionează și administrează.
Menționăm că replicarea pe portalul instanțelor a datelor introduse în sistemul ECRIS se face în fiecare noapte prin preluarea automată a datelor de la instanțele de judecată, iar o simpla ștergere a acestor date de pe portalul instanțelor ar fi zadarnica dacă la nivelul instanței acestea nu au fost arhivate (în sistemul IT) sau marcate ca fiind dosare confidențiale.

 

Întrebare:
În cazul în care sunt parte în mai multe dosare, care este instanța căreia trebuie să-i adresez solicitarea de înlăturare a datelor cu caracter personal afișate pe portal?
Răspuns:
Dacă toate dosarele în care sunteți parte se află pe rolul unei singure instanțe, puteți adresa o singură solicitare instanței în cauză, care va dispune cu privire la aceasta. În acest caz este recomandat să menționați explicit toate dosarele la care vă referiți.
În cazul în care sunteți parte în dosare aflate pe rolul mai multor instanțe, va trebui să adresați câte o solicitare distinctă, pentru fiecare instanță în parte.

 

Întrebare:
În cazul în care dosarul meu este în cale de atac (de ex. apel, recurs), trebuie să mă adresez și altor instanțe decât cea de fond?
Răspuns:
Da, va trebui să adresați câte o solicitare distinctă, pentru fiecare instanță în parte, la fiecare stadiu procesual.

 

Întrebare:
Ce este de făcut în cazul în care pe portalul instanțelor sunt publicate date cu caracter personal (altele decât numele și prenumele)?
Răspuns:
Solicitarea va fi transmisă, ca și în celelalte cazuri, instanței, care, dacă va constata că pe portalul instanțelor sunt publicate alte date cu caracter personal (ex. CNP, adresă etc.), va dispune înlăturarea acestora de pe portal.

E momentul să folosești

E momentul să folosești

Sintact.ro

Sintact.ro

Dacă ai nevoie de o platformă pentru cercetare juridică sau dacă folosești una deja însă dorești să lucrezi online, atunci este momentul să te gândești serios la Sintact.ro.

DACĂ AVEȚI DEJA UN CONT, ATUNCI VĂ PUTEȚI AUTENTIFICA AICI.​