Declaratie de etica si malpraxis a publicatiilor Wolters Kluwer România

admin/ August 10, 2017/ Uncategorized/ 1 comments

Prezentul text este o declarație de etică și malpraxis aplicabilă publicațiilor Wolters Kluwer România: Revista Română de Dreptul Muncii, Revista Română de Dreptul Afacerilor, Revista Română de Drept European, Pandectele Române.
Wolters Kluwer România își ia angajamentul de a menține înalte standarde de etică și de a lua măsurile necesare împotriva malpraxis-ului privind articolele publicate în revistele sale.

Originalitate, citarea surselor și plagiarism

Articolele propuse de autori pentru publicare trebuie să fie originale, realizate prin contribuția autorilor, fără a fi susceptibile de plagiat. Orice sursă bibliografică folosită de autori în cadrul articolelor va fi citată complet.
Acuzațiile de fraudă sau malpraxis: plagiat, încălcări ale normelor standard pentru publicarea de cercetări originale, publicarea fără acordul tuturor autorilor, republicarea unor date utilizate anterior fără menționarea sursei, vor face obiectul unei cercetări. Iar în situația în care Colegiul de Redacție, Colegiul Științific sau Departamentul de Reviste al Editurii sesizează în lucrare încălcări de acest tip, articolul propus va fi respins.

Confidențialitate

Orice manuscris primit pentru a fi evaluat cu scopul publicării acestuia în una dintre publicațiile WKRO este tratat ca un document confidențial. Manuscrisele nu sunt arătate sau discutate cu alte persoane decât cele autorizate de editura.

Decizia de publicare a manuscriselor

Manuscrisele sunt analizate de  Colegiul de Redacție în sistem „single-blind peer review”, care presupune necunoașterea identității evaluatorilor de către autori, dar cunoașterea identității autorilor de către evaluatori.
O condiție esențială a manuscriselor propuse spre publicare este ca acestea să nu mai fi fost publicate în nicio altă publicație anterior. De asemenea, pentru publicare este necesară aprobarea tuturor coautorilor.

Standard de Obiectivitate

Evaluatorii vor analiza manuscrisele obiectiv. Criticile personale ale autorilor nu sunt adecvate. Referenții își vor exprima concluziile analizei în mod clar și temenic.

Erori în cadrul articolele publicate

În situația în care un autor descoperă o eroare sau inexactitate în articolul său publicat, autorul are obligația de a notifica prompt editorul publicației și să coopereze cu acesta pentru corectarea textului. Echipa redacțională nu își asumă răspunderea pentru erorile de text apărute în revistă.

Share this Post

1 Comment

  1. Sunt interesată de informațiile oferite de dumneavoastră!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*