Evenimente drept: Wolters Kluwer România participă la cele mai importante conferințe pe teme juridice

alexandra.caras/ October 3, 2019/ Articole, Articolul saptamanii

Toamna se numără evenimentele în domeniul juridic, cu atât mai mult cu cât profesioniștii dreptului își reiau activitatea după binemeritata vacanță judecătorească. În cele ce urmează, trecem în revistă principalele întruniri la care am fost prezenți în luna septembrie, rămânând cu acest prilej la curent cu noutățile și prefigurările în domeniu.

În contextul Aniversării a 188 de ani de avocatură în București, Baroul București și Filiala București-Ilfov a Casei de Asigurări a Avocaților au organizat masa rotundă pe tema de real interes și de actualitate „Impactul noilor tehnologii asupra profesiei de avocat”. Evenimentul, găzduit de Palatul Parlamentului, a reunit avocați din Baroul București.

„Legal AI @ work” a fost subiectul plecând de la care colegii noștri, Adrian Măntoiu și Gabriel Ungureanu, au aprofundat cu privire la aplicațiile Inteligenței Artificiale în domeniul juridic. Wolters Kluwer a realizat tehnologia care permite accesul la cea mai mare bază de jurisprudență din Europa, prin utilizarea algoritmilor performanți de Inteligentă Artificială. Se numește Sintact Analytics și poate analiza statistic șansele de câștig într-un proces dat, numărul de termene și durata procesului sau a unui termen, ușurând considerabil munca de zi cu zi a avocaților.

Smart Law Conferences – evenimente juridice cu tradiție

Au urmat evenimentele din seria Smart Law Conferences, sub atenta coordonare a Editurii Universul Juridic. Am avut plăcerea de a participa la conferința „Codul administrativ. Dezbateri, soluții, provocări”, care s-a desfășurat la Facultatea de Drept, din cadrul Universității București. Peste 8o de participanți au dat curs invitației înaintate de către organizatori, în cadrul conferinței având loc și lansarea lucrării „Codul administrativ adnotat: explicații, implicații, aplicații”, semnate de prof. univ. dr., av. Verginia Vedinaș.

Cu această ocazie, colegul nostru, Gabriel, a detaliat cu privire la Biblioteca Universul Juridic, proiect de amploare derulat în parteneriat cu Editura Universul Juridic, ce implică dezvoltarea celei mai vaste biblioteci juridice în format electronic. Specialiștii pot consulta acum digital peste 200 lucrări de real interes, semnate de autori prestigioși, direct în platforma de documentare juridică Sintact.ro.

Facultatea de Drept a găzduit, în aceeași zi, a X-a ediție a „Conferinței naționale de executare silită”, de asemenea organizată de către Editura Universul Juridic. Și de această dată am vorbit despre avocatul modern și modul în care folosește tehnologia în avantajul său, câștigând timp pentru activitățile prioritare. Biblioteca Universul Juridic vine în sprijinul practicienilor, oferind o importantă selecție de cărți de drept în format electronic. Cele peste 200 de titluri sunt organizate în cinci module distincte: Legal, Public, Fiscal, Business și General (de bază), cu mențiunea că modulul General cuprinde titluri ce pot fi accesate gratuit la achiziția oricăruia dintre celelalte module.

Am încheiat prima lună a toamnei la Cluj, participând tot la un eveniment sub patronajul Editurii Universul Juridic, conferința „Jurisprudența Curții de Apel Cluj. Dezbateri și soluții practice”, unde am discutat despre noua generație de tehnologii juridice care folosesc potențialul big data și prima aplicație de acest fel dedicată avocaților, Sintact Analytics.  

Sezonul se anunță unul bogat în manifestări dedicate profesioniștilor dreptului, pe care le așteptăm cu entuziasm. Astfel de conferințe reprezintă în continuare pentru noi un bine-venit prilej de a întâlni specialiști de la care să obținem nemijlocit informații valoroase și de a rămâne conectați la realitatea juridică.

Vezi și cele mai noi evenimente găzduite de Wolters Kluwer România: 

Practica organelor fiscale este un reper în analiza riscurilor fiscale, precum și în implementarea unei proceduri interne, la nivelul agentului economic, de analiză a tranzacțiilor derulate/pe care intenționează a le derula atât din perspectiva taxei pe valoarea adăugată (TVA), cât și a impozitului pe profit

Citește detalii

Acest seminar va aborda în mod interactiv aspectele practice ale procedurilor de arbitraj şi mediere ICC. Seminarul este esenţial atât pentru avocaţi şi consilieri juridici, cât şi pentru directorii şi managerii societăţilor comerciale care au o activitate comercială internaţională.

Citește detalii

Seminarul va analiza şi procedurile naționale și obligațiile diverse pentru autoritățile competente şi operatori, instituite prin Legile nr. 129/2018 și nr. 190/2018. 
În acest context, vor mai fi dezbătute primele sancțiuni care au fost aplicate.

Citește detalii

Share this Post