Evenimente juridice la început de an 2020 la care am participat

alexandra.caras/ March 5, 2020/ Articole, Articolul saptamanii

Printre rezoluțiile pentru 2020 am înscris și participarea la evenimente de drept, pentru că încă de anul trecut ne-au facilitat o mai bună conectare cu lumea juridică: ne cunoaștem mai bine partenerii și le identificăm cu mai mare claritate nevoile, primim constant sugestii care ne sunt de mare ajutor în dezvoltarea de noi funcționalități care să le simplifice munca.  

Am deschis anul cu participarea în luna ianuarie la Conferința de pregătire profesională a Baroului Bihor – „Provocările profesiei de avocat pentru anul 2020”. Acest eveniment, care s-a desfășurat la Oradea, este recunoscut la nivel național ca fiind cea mai mare conferință dedicată profesiei de avocat, întrucât se bucură de prezența constantă a peste 200 de avocați. Colegul nostru, Eugen Grigorescu, Business Development Manager, a fost și el prezent și a vorbit din partea noastră despre provocările de care profesioniștii dreptului au parte într-o lume în continuă schimbare, în care noile tehnologii impun un ritm tot mai alert. Eugen a detaliat beneficiile Sintact Analytics, soluția Wolters Kluwer România pentru manipularea volumelor uriașe de date, instrument indispensabil avocatului/magistratului modern, care știe să folosească timpul în favoarea sa. Acest lucru este posibil deoarece Sintact Analytics reduce semnificativ timpul dedicat analizei juridice și pregătirii proceselor, sintetizează grafic informațiile pentru o viziune de ansamblu cât mai acurată, dar și accesibilă. Și, nu în ultimul rând, ajută în stabilirea strategiei judiciare câștigătoare și în estimarea eforturilor financiare, de timp și de resurse umane, marele câștigător fiind în final justițiabilul.

Tot în luna ianuarie, am inclus în agendă și Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale”, organizată de către prestigioasa editură Universul Juridic și acreditată INPPI și INPPA. Aidoma, am vorbit despre prima soluție juridică din România care utilizează unii dintre cei mai performanți algoritmi de Inteligența Artificială și analizează peste 12.000.000 de decizii și 26.000.000 de dosare, permițând utilizatorului să obțină statistici aprofundate pentru cazurile de interes.

În luna februarie, am reușit un adevărat tur de forță, cu trei evenimente la care am participat: „Impactul noilor tehnologii asupra profesiei de avocat”, care s-a desfășurat la Craiova, organizat de către Baroul Dolj, și atât de așteptatele conferințe „Bright Future Banking” și „Litigators”, sub umbrela website-ului care prezintă realități din lumea dreptului, Juridice.ro.

Ne pregătim pentru evenimente viitoare, cu noi abordări privind intersecția tehnologiei cu dreptul și fructificăm orice prilej pentru a lua pulsul branșei.

Share this Post