Firmele care adoptă tehnologia sunt cele mai profitabile

alexandra.caras/ June 27, 2019/ Articole

La nivel global, sectorul juridic este pregătit pentru o transformare semnificativă. Informația tot mai complexă, creșterea exigențelor clienților, schimbările demografice și progresele tehnologice provoacă mediul de afaceri la o reacție. 

Într-o declarație cu privire la raport, Stacey Caywood, CEO Wolters Kluwer Legal & Regulatory, sublinia: „După un deceniu de dezbatere despre transformarea sectorului legal – dacă, când și cum s-ar întâmpla – nu există nicio îndoială că viitorul domeniului juridic este în plină desfășurare și că tehnologia și accelerarea ofertelor de tehnologie sunt forțe-cheie pentru schimbare. Profesioniștii dreptului se îndreaptă din ce în ce mai mult către tehnologii accesibile și de impact, care îi ajută să obțină rezultate mai bune și le oferă o valoare sporită, prin analize bazate pe date și printr-o productivitate mai ridicată.”

Acestea sunt printre constatările studiului Avocat pentru viitor, realizat în 2019 de către Wolters Kluwer Legal & Regulatory, în mod independent, cu ajutorul a 700 de profesioniști din firme de avocatură și departamente juridice din Europa și SUA. Studiul s-a concentrat pe trei domenii principale și le-a cerut avocaților să evalueze starea lor actuală, prioritățile viitoare și cât sunt de pregătiți pentru viitor în domeniile:

•     Instrumente și tehnologie
•     Nevoile și așteptările clientului
•     Organizație

Pe scurt, o temă distinctă și recurentă a apărut în cadrul studiului Avocat pentru viitor: în Europa și SUA, în organizații de toate dimensiunile, tehnologia este un factor-cheie al viitorului.
Prin urmare, investirea în tehnologie este privită drept un avantaj competitiv. Și acesta este un argument important pentru schimbare – și, cu siguranță, unul dintre motivele care, la Wolters Kluwer România, ne determină să susținem cauza inteligenței artificiale și a altor agregatoare statistice ca instrumente de predicție. AI, împreună cu specialiștii în domeniu și experiența lor, se pot sincroniza în procese eficiente, care vor face companiile mult mai profitabile.

 

Accesează studiul aici Avocat pentru viitor

Share this Post