Flexibilitate Muncă de acasă sau concediere

alexandra.caras/ July 22, 2020/ Impresii webinarii

Noile situații dictate de pandemia de COVID-19 privind relațiile de muncă au făcut ca angajatorul să poată administra mai greu raportul de muncă. Trainerul Laura Georgescu a propus soluții cât mai bune pentru ca angajatorul să poată să își îndeplinească obligațiile cât mai bine și cât mai eficient și să țină cont de toate drepturile salariatului pentru a nu fi ulterior tras la răspundere.

Analiza și discuțiile au avut în vedere contextul COVID-19. Desigur, discuția a fost una interactivă și nu au lipsit răspunsurile la întrebări.

Flexibilizarea poate fi văzută și prin perspectiva muncii de acasă – prin transformarea contractelor de muncă, în contracte cu muncă la domiciliu sau telemuncă. Angajatorul trebuie să cunoască bine diferențele între aceste două tipuri de contracte, care sunt clauzele obligatorii și cum se pot ele modifica.

Un aspect foarte important pentru angajator ar fi să cunoască și cât este corect să modifice contractele de muncă/telemuncă/muncă la domiciliu unilateral.

Modificările esențiale pentru activitatea multor angajatori duc la modificări substanțiale în structura companiilor. Aceste modificări pot forța companiile să creeze locuri de muncă sau să concedieze salariați.

Astfel, trainerul a adus în discuție încheierea contractelor de muncă la distanță și comunicarea acestor contracte salariaților.

Totodată, s-a discutat și soluția concedierilor în cazul reorganizării companiei, care nu este întotdeuna cea mai ușoară pentru angajator.

Tematica evenimentului a inclus următoarele puncte de discuție

⊟ Încheierea la distanță a contractului de muncă;
⊟ Telemunca și contractul de muncă la domiciliu;
⊟ Obligațiile angajatorului privind modificarea CIM;
⊟ Procedura privind concedierea individuală a salariaților;


Printre beneficiile participanților se numără

Soluții pentru problemele privind flexibilitatea muncii și procedura concedierii pentru motive care nu privesc persoana salariatului:

⊟ Cunoașterea obligațiilor angajatorilor pentru a fi îndeplinite la timp și corect
⊟ Protecția angajatorului în perioada controalelor
⊟ Managementul resurselor umane în perioada pandemiei


Trainerul webinarului

Dna Laura Georgescu, avocat expert în legislația muncii. Cu o bogată experiență în aplicarea dreptului muncii, dna. avocat este Membru de onoare al Uniunii Naţionale a Experţilor în Legislaţia Muncii.

Webinariile Wolters Kluwer România sunt organizate cu respectarea standardelor europene în domeniul e-learning și au ca suport metode și tehnici avansate de comunicare și predare; Lectorii dețin competență și experiență practică relevantă pentru formare profesională în domeniile vizate.

Vreau abonament
la Webinariile Wolters Kluwer România

Abonează-te la webinariile Wolters Kluwer România: ai acces la webinarul live direct în platforma legislativă Sintact.ro. Tot aici, vei regăsi și înregistrările webinariilor anterioare. Mai mult, îți poți crea folder pe desktopul personal doar cu webinariile.

De asemenea, beneficiezi de indexarea și căutarea disponibile în Sintact.ro, pentru a ajunge mai rapid la rezultatul dorit.

Nu ai cont Sintact.ro? Solicită demo gratuit aici »

Share this Post