Global Legal Hackathon: avocatura în era digitalizării

alexandra.caras/ July 23, 2019/ Articole

Cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume a avut loc în luna februarie la București și simutan în peste alte 20 de țări, reunind 6.000 de concurenți. Evenimentul și-a propus să updateze universul juridic românesc la actualitatea tehnologică și să încurajeze dezvoltarea de soluții software inovatoare care să îmbunătățească activitatea avocaților.

Proiectul câștigător în prima fază, la ediția locală, aplicaţia #Lawrelai (Law related AI), a ajuns în marea finală de la New York, unde a concurat cu alte 11 echipe și a obținut primul loc la categoria „Improving the Business of Law”.

Echipa #LegalShapers i-a reunit pe avocații Roxana Mihaela Catea (Senior Associate Ţuca Zbârcea și Asociații), Roxana Pistolea (Associate Clifford Chance Badea), Tudor Colțan (Senior Associate Suciu Popa) și experții IT Eduard Mirică și Petruș Bălașa.

Românii au impresionat juriul internațional cu primul consilier juridic de călătorie, ușor accesibil prin aplicația Facebook Messenger. În caz de urgență, Lawrelai oferă asistență juridică personalizată, în schimbul unei taxe, prin intermediul practicienilor locali.

Pentru ediția locală, am avut plăcerea de a fi partener principal, Grupul Wolters Kluwer fiind sponsor global. Ne bucură să susținem o asemenea mobilizare a profesioniștilor din domeniul legal & IT și eforturile lor de a gândi servicii de înaltă tehnologie pentru a ușura munca avocaților și a le oferi un avantaj competitiv de necontestat.

Share this Post