Obține maxim din documentarea juridică! Găsești rapid speța relevantă cu Sintact.ro

Cu toții folosim motoare de căutare pentru nevoile zilnice de informație, fiind cetățean, consumator și având alte multe alte roluri. Ca jurist, nevoia de informații are un caracter aparte, și mai complex.

 

În primul rând, informațiile sunt codate în limbajul juridic și, în al doilea rând, informația căutată este adesea un text ce interpretează un alt text. Legislația aplicată cazului care ne interesează efectiv este deja destul de greu de găsit, uneori, iar jurisprudența care interpretează acea legislație se găsește și mai greu.

Am realizat un ghid introductiv care vă va ajuta să vă îmbunătățiți modul în care ajungeți la informația juridică relevantă.

De aceea, există de peste 100 de ani instrumente speciale care ajută juristul cu găsirea de jurisprudență relevantă, adică jurisprudență care îl poate ajuta în formularea de argumente juridice pentru cazul său.

 

Cu influența crescută a precedentelor jurisprudenței, chiar și în sistemele de drept de tip „civil law”, și cu explozia numărului de spețe disponibile prin surse digitale, a crescut și nevoia de metode mai bune de căutare. Odată pornit pe o cale greșită de căutare, putem parcurge mii de hotărâri judecătorești fără să găsim ce trebuie, lucru de evitat pentru că nu avem timp de pierdut.

Solicita demo gratuit Sintact.ro