Modificarea Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti

admin/ August 10, 2012/ Stiri/ 0 comments

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 559 din data de 8 august 2012 a fost publicata Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 637/2012 pentru modificarea si completarea Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 387/2005.
Actul normativ modifica Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti, ca urmare a adoptarii codului de procedura civila si a legii de punere in aplicare a acestuia.
Modificarile se refera, in principal, la noile proceduri de inregistrare a cererilor de chemare in judecata si fixare a termenului pentru verificarea acesteia.
Dintre modificari, mentionam introducerea in Regulament a unor noi sectiuni cuprinzand dispozitii referitoare la: – activitatea premergatoare sedintei de judecata si de rezolvare a lucrarilor cu caracter administrativ, desfasurata in procesele incepute dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila; – activitatea de judecata desfasurata in procesele incepute dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila; – inregistrarea cererilor de apel sau de recurs si inaintarea dosarelor la instanta de apel sau de recurs in procesele incepute dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila; – inregistrarea si judecarea cererilor de contestatie in anulare si de revizuire in procesele incepute dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila;
Hotararea va intra in vigoare la data intrarii in vigoare a Codului de procedura civila, adoptat prin Legea nr. 134/2010.
Sursa

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*