Prezența la evenimente juridice ca formă de învățare continuă, schimb de informații și creare de conexiuni valoroase

alexandra.caras/ November 5, 2019/ Articole, Articolul saptamanii

Participăm la cele mai importante evenimente de drept pentru a rămâne conectați la noile apariții în domeniu, know-how sharing și pentru business networking de calitate, menit a iniția și, îndeosebi, a menține relații.

Am deschis agenda evenimentelor lunii octombrie cu participarea la reîntrunirea „Congresului Avocaților”, găzduită de sala Rondă a Hotelului Intercontinental. Cu acest prilej, am reîntâlnit utilizatori fideli ai programelor noastre, de la care am obținut un feedback constructiv cu privire la modul în care noile funcționalități le ușurează munca de zi cu zi. Informația care pleacă direct de la userul aplicațiilor software pe care le dezvoltăm ne este de real folos în îmbunătățirea acestora, spre a acoperi pe deplin dificultățile pe care le întâmpină. Calitatea produselor noastre pornește de la cunoașterea aprofundată a nevoilor clienților cărora le sunt adresate.

Calendarul conferințelor a inclus și cea de-a II-a ediție a evenimentului „Impactul noilor tehnologii asupra profesiei de avocat”, organizat de către Baroul București, în colaborare cu Editura Universul Juridic.

În cadrul evenimentului, colegii noștri, Adrian Măntoiu, Director General și Gabriel Ungureanu, Director Executiv, au dezbătut împreună cu participanții pe marginea subiectului Inteligența Artificială – analiza practică a jurisprudenței României”.

Contextul a fost unul propice explorării proiecțiior pe care juriștii și le fac cu privire la viitorul profesiei lor. Dacă vor fi avocații ajutați sau înlocuiți de roboți sau ce funcții le rezervăm algoritmilor informatici și ce păstrăm pentru aceștia când inteligența artificială va deveni noul lor coleg de birou au fost doar câteva dintre aspectele discutate.

Demonstrația live care prefigurează cum va arăta o zi din viața unui avocat 2.0 fost realizată pe marginea Sintact Analytics, prima aplicație care permite vizualizarea grafică a:

🤖 duratei medii per proces
🤖 șanselor de câștig
🤖 traseului unui caz de la prima la ultima instanță

La Iași, am fost parteneri ai „Conferinţei Perspective juridice asupra Internetului”, alături de Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Informatică și Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților. Discuția s-a concentrat pe schimbarea atitudinii juriștilor față de schimbare: în loc să aștepte apariția problemelor juridice legate de multiplele implicații ale Internetului în lumea dreptului, aceștia pot acționa proactiv, gândind soluții la probleme care nu au apărut încă.

Prezentarea live a colegului nostru, Adrian Măntoiu, a arătat cum îmbinarea volumelor mari de date, a inteligenței artificiale și a programelor în limbaj nativ, îi indică durata medie a unui proces, precum și șansele de câștig unui avocat mereu contra cronometru. A.I. îi asigură superputeri: are strategia câștigătoare la un click distanță. Analiza predictivă aduce avantajul competitiv de care avocatul are nevoie într-o piață concurențială, Sintact Analytics fiind capabil să analizeze peste 12.500.000 de hotărâri judecătorești și 26.000.000 de dosare în numai câteva minute.

Taxcamp, eveniment care și-a dobândit recunoașterea datorită calității edițiilor anterioare, a fost de asemenea pe lista noastră. Evenimentul a devenit unul de tradiție în domeniul fiscal și se bucură de o prezență semnificativă din partea unor companii românești de renume. Cu această ocazie, Gabriel Ungureanu, colegul nostru, a vorbit de asemenea despre funcționalitățile aplicației juridice de analiză predictivă Sintact Analytics.   

Evenimentele de drept figurează constant în programul nostru, întrucând constituie o oportunitate de explorare în detaliu a domeniilor pe care le deservim cu aplicații dedicate, de anticipare a tendințelor, de inspirație și stimulare a noi idei de produse. Astfel reușim să dezvoltăm continuu cele mai avansate tehnologii pentru soluţiile de informare juridică, spre a răspunde nevoii juriștilor de a rezolva probleme simplu şi rapid.

Vezi evenimentele găzduite în luna octombrie de Wolters Kluwer România

Transparența este un principiu esențial prevăzut de GDPR. În practică, transparența se demonstrează cel mai frecvent prin punerea la dispoziție a unor note de informare (popularele „politici de confidențialitate”).

Citește detalii

În prezent, legislația muncii se află la o răscruce de drumuri, modificările survenite, atât la nivel național cât și la nivel european schimbând radical viziunea asupra egalității de tratament, discriminări sau hărțuirii la locul de muncă.

Citește detalii

Încetarea CIM pentru motive care țin sau pentru motive care nu țin de persoana salariatului este reglementată imperativ de Codul muncii, având o importanţă deosebită în dreptul muncii datorită necesităţii respectării cu stricteţe a condiţiilor legale şi a drepturilor salariatului.

Citește detalii

Cursul are ca obiectiv dobândirea și perfecționarea tehnicilor de comunicare persuasivă adaptată contextului judiciar.

Citește detalii

Prețurile de transfer reprezintă o arie fiscală din ce în ce mai investigată de autoritățile fiscale, cu implicații atât la nivel local, cât și internațional. Interesul autorităților asupra acestei arii este confirmat inclusiv de operațiunea ICEBERG, demarată recent de ANAF, care are printre obiectivele principale și analiza prețurilor stabilite în cadrul tranzacțiilor intra-grup.

Citește detalii

Impactul GDPR este major şi asupra serviciilor din domeniul sănătăţii. Efectele Regulamentului european se produc atât în sectorul public, cât și în cel privat, inclusiv non-profit, fie că vorbim despre spitale şi policlinici publice, cât şi de spitale şi cabinete private.

Citește detalii

Share this Post