SEMINAR 21 NOIEMBRIE 2017

ABUZUL ÎN SERVICIU

>  Explicit și implicit în deciziile Curții Constituționale. 
>  Participația persoanelor din mediul privat la comiterea infracțiunii

Descriere curs dreptul muncii

La peste de un an de la publicarea deciziei CCR nr. 405/2016 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 246 din Codul penal din 1969, ale art. 297 alin. (1) din Codul penal şi ale art. 132 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie efectele acesteia, ca și căile concrete de invocare constituie încă obiect de controversă pentru  profesioniștii dreptului. Mai mult decât atât, problemele în discuție nu prezintă interes doar pentru judecători, procurori și avocați, ci și pentru executori judecătorești, lichidatori, consilieri juridici.

Ce ne propunem

⏹  Seminarul nostru își propune să aducă în atenția tuturor juriștilor interesați de această materie, indiferent de funcția pe care o ocupă, câteva aspecte cu privire la care jurisprudența este controversată, propunând și posibile soluții.

⏹  Abordarea  problemelor se va face dintr-o perspectivă exclusiv practică, incluzând  și prezentarea unei selecții relavante de hotărâri judecătorești în  materie

Beneficiile participanților

>  Afli de la un procuror cum sunt încadrate anumite fapte în infracțiunea de abuz în serviciu

>  Cunoști care sunt riscurile persoanelor din mediul privat pentru a fi acuzate de participație la comiterea infracțiunii

>  Știi care sunt cele mai noi tendințe în jurisprudență de la un formator al Institutului Național al Magistraturii

Trainerul seminarului

Alexandra Mihaela ȘINC A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 1995 și din noiembrie același an ocupă funcția de procuror. Din septembrie 2014 este detașată ca formator la Institutul Naţional al Magistraturii, disciplina Drept penal și procesual penal.

După o experiență de peste 15 ani în aplicarea legislației penale, ca procuror, calitate în care a ocupat diferite funcții de execuție și de conducere, mergând de la procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 5 Bucureşti la prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a fost implicată, din postura de secretar general al Ministerului Justiției și ulterior de consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în demersurile ce au urmat intrării în vigoare a noilor coduri în materie penală. A avut astfel posibilitatea de a cunoaște cele mai multe dintre problemele invocate de practicieni în legătură cu cercetarea și judecarea cauzelor penale după 1 februarie 2014 și preocuparea constantă de a căuta răspunsuri la întrebările practicii. Experiența astfel acumulată i-a permis ca, în calitate de formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii, să fie implicată, în perioada 2014 – 2017, în organizarea și susținerea unor seminarii și conferințe axate pe aspectele controversate ivite în aplicarea noilor coduri, inclusiv prin prisma deciziilor Curții Constituționale referitoare la acestea.

Alte evenimente :

Seminar fonduri europene

>> Scrierea cererii de finanțare presupune etape ca: identificarea ideii de proiect, verificarea eligibilității solicitantului, încadrarea corectă într-un Program Operațional, completarea tuturor capitolelor specifice ținând cont de grila de evaluare și cerințele finanțatorului. De aceea, lucrul în echipă va sta la baza acestor aplicaţii, iar cursanții vor lucra împreună la elaborarea unui proiect.


Participând la acest seminar vei învaţa cum să-ţi măreşti şansele pentru a-ţi fi finanţat proiectul, precum şi diferite „tips & triks” pentru implementarea acestuia.