SEMINAR 20 FEBRUARIE 2019

CUM SĂ ANGAJEZI PRIN TELEMUNCĂ

Aspecte practice ale gestionării resurselor umane de la distanță

Prezentare seminar dreptul muncii

> În prezent, legislația muncii se află la o răscruce de drumuri, modificările survenite, atât la nivel național cât și la nivel european schimbând radical viziunea asupra raporturilor de muncă.

> Astfel, legislația muncii a mers în direcția flexibilizării raporturilor de muncă în timp ce jurisprudența europeană în materie socială a condus la modificarea legislației naționale.

> Una din cele mai recente modificări legislative o reprezintă reglementarea unui nou tip de contract de muncă de tip special – telemunca.

BENEFICIILE PARTICIPANȚILOR

Scopul acestui seminar este tocmai acela de a scoate în evidență pașii care trebuie urmați, atât de angajator cât și de salariat, în cazul în care se confruntă cu problemele pe care le ridică legislația muncii mai ales din perspectiva ultimelor modificări și, nu în ultimul rând, aspecte concrete pe care trebuie să le aibă în vedere avocatul în soluționarea unui astfel de litigiu, indiferent dacă reprezintă interesele uneia sau alteia dintre părți.

Agenda evenimentului

⏹ Ultimele modificări aduse legislației muncii
⏹ Încheierea contractului individual de muncă – aspecte controversate
⏹ Cum se gestionează un contract individual de muncă
⏹ Clauze contractuale specifice, reglementate sau nu de legislația muncii
⏹ Tipuri de contracte speciale
⏹ Telemunca, munca la domiciliu
⏹ Aspecte practice din materia penală: nerespectarea unui hotărâri judecătorești definitive privind plata salariului/reintegrarea în muncă
⏹ Jurisprudență internă – cazuri relevante
⏹ Jurisprudență europeană – Hotărâri CEDO în litigii de muncă

Trainerul evenimentului

▫️Este avocat şi cadru didactic în învăţământul juridic superior, cunoscut în calitate de specialist în domeniul dreptului muncii și securităţii sociale precum şi în dreptul penal al muncii. Este autorul a peste 40 de cărţi şi studii de specialitate.

▫️Este doctor în Dreptul muncii şi conferenţiar universitar la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din Bucureşti precum și la Școala Naţională de Studii Politice și Administrative.De asemenea, este formator la Institutul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, Institutul Notarial Român și Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

▫️Are experienţă practică şi didactică de peste 15 ani în domeniul dreptului.

Domeniile pe care s-a axat în cariera didactică și în activitatea de avocat sunt: dreptul muncii, dreptul securităţii sociale, drept social european și contencios administrativ.

Conf. univ. dr.

Radu Răzvan POPESCU

Vezi și alte cursuri în Dreptul Muncii care te-ar putea interesa:

Curs Noile reglementări în domeniul legislației muncii și asigurărilor sociale aplicabile în 2019
Despre curs dreptul muncii >> Scopul acestui seminar este tocmai acela de a scoate în evidență pașii care trebuie urmați, atât de angajator cât și de salariat, în cazul în care se confruntă cu problemele pe care le ridică legislația muncii mai ales din perspectiva ultimelor modificări și, nu în ultimul rând, aspecte concrete pe care trebuie să le aibă în vedere avocatul în soluționarea unui astfel de litigiu, indiferent dacă reprezintă interesele uneia sau alteia dintre părți.